Як зробити, щоб маленька кімната здавалась більшою: прості способи

Якщо бажаєте, щоб ваша кімната здавалася більшою, допоможе кілька простих способів.

Так, дрібний принт допомагає візуально збільшити простір маленької кімнати, пише Gazeta.ua.

Окрім того, мають значення штори. Вони додають захищеності та затишку інтер'єру. Але якщо використовувати текстиль, це візуально зменшить кімнату. Щоб прибрати такий небажаний ефект, краще підбирати колір текстилю максимально наближеним до відтінку стін. А якщо відкривається гарний вид із вікна, можна взагалі залишити його без оформлення.

Глибину приміщення можна збільшити за допомогою дзеркальної стіни. Але в дзеркалах відбиватимуться і меблі, тому їх варто використовувати обережно. Інакше може виникнути відчуття перевантаженості інтер'єру.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Стеля і плінтус мають бути у колір стін. Це допоможе візуально зробити стелю вищою. Біла стеля буде нижчою на вигляд, ніж кольорова, якщо вона пофарбована в такий самий відтінок, що і стіни. Тому не варто боятися навіть темних стель. Вони додадуть інтер'єру глибини. Якщо пофарбувати в єдиний колір також і плінтус, це додатково допоможе візуально збільшити розміри кімнати.

Вважається, що за рахунок світлих відтінків можна створити відчуття простору. Але ви не зможете перетворити маленьку кімнату в величезну лише за допомогою світлої кольорової гами. Світлі стіни мають значно кращий вигляд у великих просторах, коли панорамні вікна й велика кількість природного світла цей ефект посилюють. Темніші та насиченіші кольори на невеликій площі матимуть значно кращий вигляд, адже вони допоможуть додати простору глибини.

Візуально збільшити кімнату можна також за рахунок дверей. Якщо збільшити їх висоту на 30-40 см, здаватиметься, що простір також збільшиться.

Предмети побуту можуть негативно вплинути на моральний стан людини. Будинок місце, де можна відпочити та набратися сил.

Але нічого не вийде, якщо на очі постійно потраплятимуть робочі документи і нагадуватимуть про складні та стресові ситуації, якісь незавершені справи.