Як зрозуміти, що вам пора йти з гостей додому

Як зрозуміти, що вам пора йти з гостей додому

Щоб залишатися бажаним гостем у будинку достатньо щиро проявляти інтерес і адекватно хвалити все навколо.

Але якщо раптом не полишає відчуття, що відвідувачам у домі не раді, краще не намагатися виправити ситуацію компліментами, а мудро і красиво піти, пише ukr.media.

Як зрозуміти, що час йти додому

Якщо для вас цінне запрошення у будинок, то, перш ніж щось сказати, поставте себе на місце господарів. Інакше дуже скоро опинитеся небажаним гостем.

Власник житла мимоволі або навмисно вдаватиме, що вас немає. Буде витріщатися у телевізор, довго розмовлятиме телефоном, відповідатиме на ваші запитання односкладово. Йому психологічно важливо подумки викреслити зі свого особистого простору те, що порушує його гармонію, пояснили фахівці.

У цьому разі можна, звісно, образитися, кинути звинувачення, мовляв, "бачу, що я не вчасно" і піти, грюкнувши дверима. Але тоді, можливо, це буде остання зустріч товаришів у цьому будинку. Мудріше буде упокорити гординю, висловити жаль, що змушені піти. Подякувати за щось, що господар встиг зробити. Якщо пригостив, то наостанок зробити ще один комплімент у бік господарів або їхнього будинку.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Може, у господарів справді були причини поводитися неадекватно, але це жодним чином із вами не пов'язано. Головне не дайте зрозуміти, що побачили негостинність господарів. Не звинувачуйте їх у цьому. І тоді, можливо, згодом ви ще будете "дружити".

Настрій у батьків миттєво може змінитись, якщо почують у свій бік фрази, які завдають болю. Особливо, якщо це говорять рідні діти. Батьків можуть засмутити навіть найбільш невинні фрази. Але вони цілком здатні зруйнувати їхню самооцінку. Батьки завжди хочуть дати пораду у будь-яких справах.

До них варто дослухатись, але при цьому мати свою думку. Не потрібно відштовхувати батьків різкими фразами, що "це моє життя. Мені вирішувати". Говорити слід коректно і м'яко: "Я вас почув".

Читайте также: