Як зрозуміти, що вам пора йти з гостей додому

Як зрозуміти, що вам пора йти з гостей додому

Для того, щоб бути приємним гостем в будинку, варто проявляти інтерес і адекватно хвалити все, що оточує вас.

Але якщо ви помічаєте, що ви не раді в цьому будинку, то краще не намагатися виправити ситуацію компліментами, а мудро і ввічливо вийти.

Як зрозуміти, коли час йти додому?

Якщо ви отримали запрошення в будинок, перед тим як сказати щось, поставте себе на місце господарів. В іншому випадку вас можуть з точністю навпаки відчувати небажаним гостем.

Господар будинку намагатиметься показати, що вас не бачить. Буде занурений у телевізор, базікатиме по телефону, даватиме короткі відповіді на ваші запитання. Для нього важливо видалити зі свого особистого простору те, що порушує його гармонію, повідомили фахівці.

У такому випадку можна образитися, висловити звинувачення і піти, грухнувши дверима. Але тоді, можливо, це буде остання зустріч з друзями в цьому будинку. Розумніше буде відкрито виразити жаль, що вам довелося вийти. Подякувати за щось, що господар зробив. Якщо він гостинно вас пригощав, то наостанок зробити комплімент у його або її адресу або адресу будинку.

Є можливість, що у господарів був привід з поводитися негостинно, але це не пов'язано з вами. Головне – не відчувайте негостинності з їх боку. Не звинувачуйте їх у цьому. І тоді, можливо, в майбутньому ви зможете подружитись.

Іноді настрій батьків може дуже швидко змінюватись, якщо чують слова, які ранять. Особливо, якщо це говорять родичі. Навіть найбільш невинні фрази можуть розчулити батьків. Але вони можуть дуже сильно погіршити їх самооцінку. Батьки завжди хочуть надати пораду у будь-якій справі.

Варто прислухатись до їхніх порад, але мати власну думку. Не варто відштовхувати батьків різкими фразами відносно того, що "це моє життя, мені вирішувати". Слід говорити коректно і лагідно: "Я вас розумію".

Читайте також: