Британська розвідка назвала ще одну зброю росіян у війні проти України

Украинские военные патрулируют границу с Россией
Украинские военные патрулируют границу с Россией

Росія ймовірно продовжить використовувати удари по енергетичних об'єктах України як ще один різновид зброї проти українців.  Про це йдеться у новому звіті міноборони Великої Британії.

Як зазначається у звіті, протягом усієї війни з Україною Росія намагалася використати енергію як зброю. Удари Росії по українській енергетичній інфраструктурі спричинили нестачу електроенергії  по всій країні.

У цей же час у глобальному масштабі російський президент Росії Володимир Путін використовував енергетичну політику для дестабілізації міжнародної енергетичної безпеки.

Скорочуючи потоки газу в Європу, обмежуючи експорту трубопроводами та змінюючи умови оплати, Путін прагне підірвати єдність Європи проти незаконної російської війни, вказали у розвідці.

«Перетворення енергії на зброю ймовірно залишиться інструментом переконання, демонструючи зв’язок між російською безпекою і енергетичною політикою. Дуже ймовірно, що Росія продовжить використовувати енергію як зброю для глобальних економічних здобутків і політичного впливу, що свідчить про зв’язок між її енергетичними, безпековими, політичними і військовими цілями», – йдеться  у повідомленні британської розвідки.

Нагадаємо, ворог посилив інтенсивність точкових атак на прифронтові енергооб'єкти. 22 лютого російські війська обстріляли ТЕС, розташовану на прифронтовій території. Поранено шістьох енергетиків. 

Читайте также