Генштаб звернувся до воїнів ЗСУ через кібератаки Росії

Генштаб звернувся до воїнів ЗСУ через кібератаки Росії

Генеральний штаб Збройних Сил України застеріг, що російські спецслужби продовжують активно перехоплювати розмови та листування українських військовослужбовців у зонах бойових дій. Для цього вони використовують різні методи та технології.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на публікацію прес-центру Генштабу.

Зокрема окупанти створюють фейкові базові станції стільникового зв'язку, експлуатують захоплене обладнання українських операторів для налаштування "паралельної" переадресації викликів на інші номери.

Також ворог використовує шкідливі програми, які таємно записують звук чи роблять скріншоти під час спілкування.

У Генштабі зазначають, що всі ці загарбницькі дії спрямовані на отримання розвідданих про пересування та плани сил оборони.

Українцям нагадали про належні заходи кібербезпеки та обережності під час використання засобів зв'язку в районах бойових дій.

Генштаб ЗСУ закликає неухильно дотримуватись правил інформаційної безпеки та пройти відповідний онлайн-курс, розроблений фахівцями Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Раніше також у Держспецзв'язку попередили воїнів Сил оборони про те, що російські хакери активізували атаки на мобільні пристрої.

Читайте также: