Греція закликала створити європейський аналог "Залізного купола"

Греція закликала створити європейський аналог

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс запропонував створити європейський аналог "Залізного купола" – систему протиповітряної оборони, яка захищає Ізраїль.

В інтерв’ю Sky TV він зазначив, що для захисту від потенційних загроз по всій Європі необхідно напрацювати єдину оборонну стратегію.

Міцотакіс наголосив, що важливо колективно використати ресурси Європи, аби забезпечити можливості ППО для кожної країни ЄС незалежно від її національного бюджету.

Після Міцотакіса схожу думку висловив міністр оборони Греції Нікос Дендіас, який зазначив, що нагальним є впровадження такого механізму захисту в Греції та у всій Європі. Грецький міністр оборони наголосив на тому, що необхідно підготуватися до потенційних широкомасштабних атак безпілотниками та ракетами. Він також підкреслив важливість проактивних стратегій захисту.

Водночас Денідас визнав, що для розробки такої програми необхідний час. У цьому контексті він зазначив, що в бюджетній програмі Греції до 2030 року кошти на європейський аналог "Залізного куполу" вже виділили.

Джерело: ZN.UA

Читайте также: