Хрумкий пиріг з картоплею готують за 45 хвилин: бюджетний рецепт на щодень

Коли часу і грошей замало, можна приготувати запашний закритий пиріг з картоплею. Це ідеальний перекус або повноцінна страва на вечерю.

Рецептом поділились у блозі "Збірник рецептів".

Інгредієнти:

листкове тісто 1 упаковка;

картопля 5 шт;

цибуля 2 шт;

сіль;

рослинна олія 4 ст. л;

кунжут (для прикрашання);

яйце (для прикрашання).

Спосіб приготування:

Картоплю почистіть і наріжте дрібними кубиками. З цибулею зробіть те саме. Перемішайте в глибокому посуді. Додайте туди сіль, спеції, олію. Знову все добре перемішайте. За бажанням начинку можна урізноманітнити. Додайте нарізане кубиками куряче філе і гриби. Ці продукти добре поєднуються із картоплею.

Листкове тісто розкачайте. Перший пласт тіста викладіть на змащене олією або застелене пергаментом деко.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

На тісто рівномірно викладіть начинку. Розрівняйте її і зверху накрийте другим шаром. Краї пирога защипніть, щоб не витекла начинка під час випікання. Зробіть виделкою невеликі дірочки зверху.

Пиріг змастіть яйцем, посипте кунжутом. Випікайте у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 35-40 хвилин. Готовий пиріг вкриється золотистою скоринкою.

Перед подачею хай пиріг охолоне. Подавайте теплим.

На сніданок можна приготувати один з швидких страв, щоб довго не стояти на кухні і якщо дуже поспішаєте. Увечері купіть лаваш та потрібні інгредієнти, щоб зранку приготувати дуже ситний і смачний лаваш на сковороді. Те що треба, щоб не зголодніти до обіду.