Назвали овочі з найменшою кількістю вуглеводів. Кому їх почати їсти вже зараз

Назвали овочі з найменшою кількістю вуглеводів. Кому їх почати їсти вже зараз

Людям, яким діагностували діабет, інсулінорезистентність та метаболічний синдром, потрібно бути обережними зі споживанням вуглеводів.

Вони є у багатьох групах продуктів харчування, а не лише в зернових. Молочні продукти, фрукти, бобові та овочі також містять вуглеводи в різних кількостях, пише eatingwell.

Розкажемо, в яких продуктах вуглеводів найменше.

Шпинат

Шпинат багатий на залізо, кальцій, магній, калій та деякі вітаміни. Це також хороше джерело фолатів, клітковини та антиоксидантів.

За даними Міністерства сільського господарства США, чашка сирого шпинату містить лише один грам вуглеводів, пише eatingwell.

"Рекомендую вживати шпинат в омлетах, супах і салатах або злегка обсмажувати його з часником і оливковою олією як теплий гарнір. Вміст клітковини допомагає сповільнити всмоктування цукру в кров, запобігаючи швидким стрибкам рівня цукру в крові", - каже дієтологиня Крістал Скотт.

Капуста

Капуста містить багато вітамінів і мінералів і є чудовим джерелом селену незамінного мінералу, який допомагає організму виробляти антиоксидантні ферменти.

"Листова зелень, така як капуста, є ідеальним доповненням для людей з діабетом. Листова зелень має низький вміст вуглеводів і мінімальний вплив на рівень цукру в крові, що робить її чудовим основним продуктом у дієті для діабетиків", зазначає доктор медичних наук Йостен Фіш.

За даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка капусти містить менше грама вуглеводів.

Цвітна капуста

Цвітна капуста багата на такі поживні речовини, як фолати, калій, клітковина та вітаміни С і К. Люди з діабетом повинні їсти продукти, такі як цвітна капуста, щодня, щоб отримати користь для здоров'я серця.

Одна чашка нарізаної цвітної капусти містить трохи більше п'ять грамів вуглеводів.

Кабачки

Цей овоч є хорошим джерелом вітаміну С, калію та фолатів. Вони також низькокалорійні і містять клітковину, яка допомагає травленню. Крім того, через низький вміст вуглеводів, кабачки не підвищують рівень цукру в крові.

За даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка варених кабачків містить менше п'яти грамів вуглеводів.

Артишоки

Варто не лише зосереджуватися на кількості вуглеводів, але й обирати овочі з високим вмістом клітковини. Артишоки містять більше клітковини. Понад вісім грамів на чашку серцевини, згідно з даними USDA. Клітковина уповільнює травлення і створює стабільний потік енергії в кров.

Броколі

Цей овоч багатий вітамінами С і К, клітковиною, фолієвою кислотою і калієм шість грамів на чашку (у сирому і нарізаному вигляді). Броколі багаті на селен і має протидіабетичну дію, оскільки зменшують запалення в організмі.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Спаржа

Овоч з найбільшим вмістом клітковини і найменшим вмістом вуглеводів. Овочі з низьким вмістом чистих вуглеводів мають менший вплив на рівень цукру в крові. В чотирьох спаржевих списах міститься менше трьох грамів вуглеводів, з яких 1,2 грама клітковина.

Брюссельська капуста

Клітковина не тільки допомагає контролювати рівень цукру в крові, але й має безліч інших переваг. Ця поживна речовина також може допомогти підтримувати здоровий рівень холестерину, знизити ризик раку та сприяти підтримці здорової ваги.

Брюссельська капуста містить менше вуглеводів, але багата на клітковину. Одна чашка сирої брюссельської капусти містить менше вісім грамів вуглеводів і майже чотири грами клітковини.

Абрикоси є ароматними та дуже поживними фруктами. Внутрішньо абрикоси можуть покращити травлення, а ззовні вони можуть покращити здоров'я шкіри.

Найкраще їсти цілими й неочищеними. Шкірка абрикоса може похвалитися великою кількістю клітковини та поживних речовин.

Читайте также: