Назвали овочі з найменшою кількістю вуглеводів. Кому їх почати їсти вже зараз

Назвали овочі з найменшою кількістю вуглеводів. Кому їх почати їсти вже зараз

Людям, яким діагностували діабет, інсулінорезистентність та метаболічний синдром, слід бути обережними з вживанням вуглеводів. Вуглеводи містяться у багатьох групах продуктів харчування, а не лише у зернових. Молочні продукти, фрукти, бобові та овочі також містять вуглеводи у різних кількостях, повідомляє eatingwell.

Розкажемо, в яких продуктах вуглеводів найменше.

Шпинат - рослина, яка містить залізо, кальцій, магній, калій та деякі вітаміни. Він також є джерелом фолатів, клітковини та антиоксидантів. Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, чашка сирового шпинату містить лише один грам вуглеводів.

Рекомендується вживати шпинат в омлетах, супах і салатах або злегка обсмажувати його з часником і оливковою олією як теплий гарнір. Вміст клітковини допомагає сповільнити всмоктування цукру в кров і запобігає стрибкам рівня цукру в крові, за словами дієтологині Крістал Скотт.

Капуста - це овоч, який містить багато вітамінів і мінералів, а також є джерелом селену, необхідного мінералу, який допомагає організму продукувати антиоксидантні ферменти. Листова зелень, така як капуста, є ідеальним доповненням для людей з діабетом, оскільки має низький вміст вуглеводів і не має великого впливу на рівень цукру в крові, вказує доктор медичних наук Йостен Фіш. За даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка капусти містить менше грама вуглеводів.

Цвітна капуста - це овоч, який містить різні поживні речовини, такі як фолати, калій, клітковина та вітаміни С і К. Люди з діабетом повинні їсти цвітну капусту щодня, щоб отримати користь для здоров'я серця. Одна чашка нарізаної цвітної капусти містить трохи більше п'ять грамів вуглеводів.

Кабачки - це овоч, який є хорошим джерелом вітаміну С, калію та фолатів. Вони також низько калорійні і містять клітковину, яка допомагає травленню. Кабачки не підвищують рівень цукру в крові через низький вміст вуглеводів. За даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка варених кабачків містить менше п'яти грамів вуглеводів.

Артишоки - овочі з високим вмістом клітковини. Клітковина допомагає контролювати рівень цукру в крові і впливає на здоров'я організму. Одна чашка серцевини артишоків містить понад вісім грамів вуглеводів згідно даних USDA.

Броколі - цей овоч містить велику кількість вітамінів С і К, клітковини, фолієвої кислоти і калію. Він також має протидіабетичну дію, оскільки зменшує запалення в організмі. Броколі має шість грамів вуглеводів на чашку сирого або нарізаного вигляду.

Спаржа - це овоч зі найбільшим вмістом клітковини і найменшим вмістом вуглеводів. Овочі з низьким вмістом чистих вуглеводів мають менший вплив на рівень цукру в крові. У чотирьох спаржевих списах міститься менше трьох грамів вуглеводів, з яких 1,2 грама є клітковиною.

Брюссельська капуста - це овоч, який має менше вуглеводів, але багатий на клітковину. Одна чашка сирої брюссельської капусти містить менше вісім грамів вуглеводів і майже чотири грами клітковини.

Абрикоси - це ароматні та дуже поживні фрукти. Внутрішньо абрикоси можуть покращити травлення, а ззовні вони можуть покращити здоров'я шкіри. Найкраще їсти їх цілими й неочищеними, оскільки шкірка абрикоса містить багато клітковини та поживних речовин.

Таким чином, для людей з діабетом, інсулінорезистентністю та метаболічним синдромом існує велика кількість продуктів, які містять менше вуглеводів і можуть бути безпечними для їх споживання.

Пам'ятайте, що вуглеводи не повинні бути повністю виключені з раціону, але слід дотримуватися міри та обирати продукти з меншою кількістю вуглеводів, щоб контролювати рівень цукру в крові та підтримувати здоров'я організму.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Читайте також: