Призначення Залужного та указ про звільнення терміновиків: Зеленський звернувся до українців 7 березня

Призначення Залужного та указ про звільнення терміновиків: Зеленський звернувся до українців 7 березня

Президент України Володимир Зеленський прокоментував узгодження кандидатури Валерія Залужного на посаду посла у Великій Британії.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні, 7 березня, пише "Хвиля". 

"Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України надіслало відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має лише зміцнюватися", - сказав Зеленський.

Також читайте:  Півроку Умерова: спринт, що затягнувся, або буксуючий марафон?

Також Зеленський підписав кілька важливих указів: два укази про нагородження державними нагородами наших воїнів – ще 520 військовослужбовців Збройних Сил та указ про звільнення у запас строковиків – тих, хто був призваний на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення.

"Зараз, на прохання військового командування, потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури – на заміну людей з погляду оборонних завдань, і з квітня терміновики будуть направлені в запас. Знаю, що частину підписали контракт про службу у Силах оборони. Вдячний кожному", - наголосив президент.

Нагадуємо, що заступник голови ВП Ігор Жовква заявив, що не можна виключати, що завдання ракетного удару Росії по Одесі , 6 березня, пов'язане з приїздом делегації президента України Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Читайте также: