У Москві скоєно замах на начальника військового підрозділу (оновлено)

Покушение на начальника военного подразделения
Покушение на начальника военного подразделения

У Москві у своєму автомобілі було підірвано заступника начальника передавального радіоцентру військового підрозділу супутникового зв'язку РФ. Про це повідомляють російські пабліки.

Як зазначається, на півночі Москви на парковці біля будинку на Синявинській вулиці вибухнула Toyota Land Cruiser, в якій перебували чоловік і жінка. 49-річному Андрію Торгашову, який сідав у авто, відірвало ноги. Жінка, ймовірно, його дружина Майя, госпіталізована з рваними ранами. Через сильний вибух пошкодження отримали припарковані поряд авто. Вибито шибки в сусідній багатоповерхівці.

У МВС країни-агресорки заявили, що в машину було встановлено вибуховий пристрій.

Телеграм-канал Astra пише, що Торгашов є заступником начальника передавального радіоцентру військової частини супутникового зв'язку № 33790. Згідно з відкритими даними, в/ч 33790 – це 89 центр супутникового зв'язку ЗС РФ.

Згодом росЗМІ повідомили, що сам Торгашов їм пізніше розповів, що дізнався про вибух у нібито його машині, коли був на роботі.

Заступник начальника радіоцентру супутникового зв'язку сказав, що не має до цього абсолютно ніякого відношення, у нього «ніколи не було Land Cruiser і не буде, напевно».. «Я навіть не проживаю в тому районі. Я зовсім в іншому місці проживаю», – сказав він.

За даними Telegram-каналу Baza, у момент вибуху в машині перебував тезка Торгашова на ім'я та прізвище. Він не має стосунку до військової частини, але при цьому також служить у Збройних силах РФ.

Російське видання «Коммерсант» повідомило, що, попередньо, військовий служив у ГРУ і відповідав у своїй частині за засоби зв'язку. Видання твердить, що у зв'язку з особистістю потерпілого відпрацьовується і версія, «пов'язана з діями українських спецслужб та їхніх агентів». За інформацією видання, справу порушено за статтею «замах на вбивство, згодом її можуть перекваліфікувати на теракт».

Голова російського Слідкому Олександр Бастрикін доручив поставити справу на контроль у центральному апараті відомства.

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області було підірвано автівку місцевого колаборанта.  Вибуховий пристрій був закладений під автівку колаборанта. Від отриманих травм той загинув на місці.

 

Читайте также