У Росії проводять навчання із тактичною ядерною зброєю

У Росії проводять навчання із тактичною ядерною зброєю

Російські військові розпочали у Південному військовому окрузі перший етап навчань із практичним відпрацюванням підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Ракетні зʼєднання Південного військового округу відпрацьовують отримання боєприпасів для оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер", а також спорядження ракет-носіїв та приховане висування в позиційний район для підготовки до ракетних пусків, уточнює військове відомство РФ.

Підрозділи авіації Повітряно-космічних сил Росії під час навчань відпрацьовують спорядження спеціальними бойовими частинами "авіаційних засобів ураження", зокрема гіперзвукових ракет "Кинджал", та вильоти до призначених районів патрулювання, йдеться у повідомленні міноборони.

Міноборони у своїй заяві наголосило, що навчання проводяться "у відповідь на провокаційні заяви та погрози окремих західних офіційних осіб" на адресу Росії.

Про підготовку до проведення навчань Генштаб Міноборони Росії оголосив 6 травня. У ході навчань планувалося відпрацювати "підготовку та застосування нестратегічної ядерної зброї" (її також називають тактичною) у відповідь на "провокаційні заяви та погрози окремих західних офіційних осіб" на адресу Росії. Дата початку навчань не повідомлялася. Речник президента РФ Дмитро Пєсков 20 травня заявив, що вони пройдуть "у відповідні терміни".

Джерело: Радіо Свобода

Читайте также: