Українців у Польщі попередили про смертельну небезпеку

У польському містечку Журамін поблизу Варшави б'ють на сполох. Небезпечний наркотик фентаніл, який щорічно забирає життя 70 тисяч людей в Америці, дістався й Мазовії. Тільки з початку року у цьому маленькому містечку з населенням лише 9 тисяч людей померло 5 поляків.

Про це повідомляється на сторінці видання "Варшава. Новини" в Інстаграмі.

Мати хлопця, який помер від фентанілу, у розмові з журналістами заявила, що ситуація набирає обертів – масштаби споживання наркотику та кількість жертв зростають.

Фентаніл - це синтетичний опіоїд, потужне знеболювальне, що часто використовується в анестизіології. Він у 100 разів сильніший за морфін і викликає залежність швидше, ніж героїн.

Терапевт та громадський діяч Петро Влізло зазначає, що дилери з'являлися на розвагах чи масових заходах у Журоміні. Завжди був хтось, хто мав або ліки, або кристали.

Місцеві жителі наголошують, що про ситуацію знають усі, зокрема й поліція.

У журомінській поліції у свою чергу заявили, що щоразу проводиться розслідування під наглядом прокуратури, але поки що нікому не пред'явлено звинувачень у причетності до загибелі людей.

Додамо, що незаконне вживання фентанілу, особливо у вигляді вуличних наркотиків, може бути небезпечним через відсутність контролю дози та якості продукту.

Також існує ризик передозування, оскільки вуличні наркотики можуть містити набагато більшу дозу фентанілу, ніж зазвичай використовують у медицині.

Зазначимо, що поляки можуть зіштовхнутися із серйозною проблемою через мобілізацію в Україні.