Українців у Польщі попередили про смертельну небезпеку

Небезпечний наркотик фентаніл поширюється у містечку Журамін

У польському містечку Журамін, розташованому поблизу Варшави, поширюється небезпечний наркотик - фентаніл. Цей наркотик щорічно забирає життя 70 тисяч людей в Америці, а тепер його наявність стала чуткою і в Мазовії. З початку року у цьому невеликому містечку загинули п'ятеро поляків з населенням всього 9 тисяч людей.

Таку інформацію повідомляє видання "Варшава. Новини" в своєму Інстаграмі.

Ситуація набирає обертів, - каже мати жертви наркотику

Мати одного з хлопців, якого забрав життя фентаніл, розповіла журналістам, що ситуація з поширенням та жертвами цього наркотику набирає обертів.

Фентаніл є синтетичним опіоїдом, який застосовується в анестезіології як потужне знеболювальне. Він у 100 разів сильніший за морфін і швидше викликає залежність, ніж героїн.

Дилери діють під час розваг та масових заходів

Taлантована особа і громадський діяч Петро Влізло зазначає, що дилери можуть з'являтися на розвагах та масових заходах у Журоміні. Завжди є хто-небудь, хто продає ліки або кристали.

Місцеві мешканці підкреслюють, що всі знають про цю проблему, зокрема поліція.

У журомінській поліції заявили, що за кожним випадком смерті проводиться розслідування під наглядом прокуратури, проте жодна особа ще не була звинувачена у причетності до цих загибелей.

Незаконне вживання фентанілу може бути небезпечним

Важливо зазначити, що незаконне вживання фентанілу, особливо у формі вуличних наркотиків, може бути небезпечним через відсутність контролю дози та якості продукту.

Також існує ризик передозування, оскільки вуличні наркотики можуть містити значно більшу кількість фентанілу, ніж використовується в медицині.

Поляки можуть зіткнутися з проблемою через мобілізацію в Україні