Від тонких брів до натуральності: як змінився жіночий макіяж за останні 100 років

За останні 100 років багато чого змінилося. Разом із нашим стилем життя змінювалися й тенденції краси.

Тренди на макіяж змінюються кожні 10 років. Британська клініка пластичної хірургії Transform Hospital Group показала, як змінювалась мода на макіяж, починаючи з 1920-х. Крім цього вони припустили, який макіяж буде в тренді через десятиліття.

1920-ті роки

Тенденція тієї епохи полягала в яскравих губах і пишних віях. Червоний був найпопулярнішим відтінком цього десятиліття. Жінки користувалися великою кількістю пудри, щоб обличчя було блідим. Рум'яна використовували, щоб обличчя мало округлий вигляд.

1930-ті роки

Надихаючись зірками Голлівуду Марлен Дітріх, Кетрін Хепберн і Бетт Девіс жінки почали робити тонкі брови.

1940-ві роки

Через дефіцит косметики жінки використовували замінники. Буряковий сік наносили на губи, щоб отримати насичений червоний колір.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

1950-ті роки

У 1950-х роках в моду повернувся природній макіяж. Жінки використовували пастельні тона, щоб підкреслити природню красу.

1960-ті роки

У тренді була чорна підводка для очей. Жінки використовували її, щоб зробити погляд виразнішим. У цьому році з'явилися накладні вії. Вони стали популярними завдяки фотографії відомої моделі Твіггі.

1970-ті роки

Модниці користувалися перламутровою пудрою, щоб надати обличчю сяйва. Популярністю користувалися прозорі блиски для губ і кремові тіні для повік.

1980-ті роки

У моду повернулися яскраві тіні сині, фіолетові, рожеві. Кольорова туш для вій та яскраві губи були модними протягом десятиліття. Також у цьому році вперше набрали популярності широкі натуральні брови.

1990-ті роки

У цьому році стали популярними бордові помади. Жінки поєднували їх з темним олівцем для губ.

2000 рік

Сині тіні для повік у поєднанні з матовою помадою або глянцевим блиском для губ увірвалися в тренди 2000 року.

2010-ті роки

Жінки наносили щільний шар косметики на все обличчя. Робили контрастні брови. Крім того, з'явився тренд на пишні губи.

2020-ті роки

Попитом користуються омолоджуючі процедури для обличчя. Макіяж роблять легкий і невимушений. Акцентують увагу на природності та доглянутості.

2030-ті

У 2030 роках повернеться тренд на яскраві очі. Transform Hospital Group прогнозують, що в наступному десятилітті догляд за шкірою та антивікові процедури будуть ще популярнішими.

Шкіра навколо очей тонша й ніжніша, ніж на інших частинах тіла. Навіть кліпання чи надмірна емоційність можуть спричинити передчасне старіння. Ще однією причиною передчасного старіння шкіри є неправильне змивання макіяжу з очей.Щоб попередити передчасне старіння в зоні навколо очей, за нею потрібно хоча б мінімально доглядати.Зволоження шкіри один з недооцінених кроків, які часто відходять на другий план. Уявіть, що наша шкіра це виноград. Коли вона втрачає воду, то починає зменшуватися, і можуть з'явитися зморшки. Але щойно ви додасте води, вона розгладитися і потенційно зменшить появу ліній і зморщок.