Ще одна країна приєдналася до блокування нових санкцій проти РФ

Угорщина здебільшого одна виступала проти європейських санкцій проти РФ.

Однак тепер і Греція не підтримує введення нових заходів проти Росії. Про це розповіли п'ять дипломатів ЄС, передає Politico.

Наразі ЄС обговорює 11-й пакет санкцій проти Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Якщо десять попередніх пакетів санкцій були спрямовані на заходи зі спустошення "військової скрині" російського диктатора Володимира Путіна, то тепер Брюссель хоче уникнути обходу своїх санкцій.

Як безпрецедентний крок для ЄС нинішній пакет санкцій може бути спрямований проти інших країн, які допомагають Москві ухилятися від торгового ембарго.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Однак Угорщина і Греція спільно виступили проти, пов'язавши своє схвалення пакета з окремою складною проблемою, пов'язаною з Україною, списком компаній, що іменуються "спонсорами війни".

Угорщина і Греція наполягають, щоб деякі їхні компанії були викреслені з цього списку, перш ніж вони погодяться на пакет санкцій.

Хоча зазвичай ці питання не пов'язані між собою, Угорщина і Греція використовують пакет санкцій як політичний важіль, щоб виключити свої компанії зі списку України.

"Греція повторила, що якщо будуть конкретні докази порушення санкцій, їх мають довести до відома відповідних держав-членів на технічному рівні, щоб це було належним чином розслідувано, а потім було вжито належних заходів", сказав дипломат.

Туреччина не запроваджуватиме санкції проти Російської Федерації у разі переобрання Реджепа Таїпа Ердогана на посаду глави держави.

Відмова від обмежувальних заходів щодо Кремля та "добрі стосунки" з російським диктатором Володимиром Путіним дозволяють Анкарі виступати посередником між Росією та Україною, заявив чинний президент Туреччини під час мітингу у провінції Сівас, повідомляє Anadolu.

Таким чином турецький лідер відреагував на заяву свого головного опонента на президентських виборах Кемаля Киличдароглу про намір долучитися до західних санкцій проти РФ у разі перемоги.