Сербія може запровадити санкції проти РФ: заява Вучича

Президент Сербії Александар Вучич допускає запровадження санкцій проти Росії на тлі воєнної агресії проти України.

Лідер країни "не клянеться", що таких обмежувальних заходів не буде в майбутньому. Про це Вучич заявив в інтерв'ю телеканалу Happy.

"Я не клянуся, що ми не будемо. І не можу поклястися, тому що це було б безвідповідально. Але твердість нашої позиції така, що нам не доводилося цього робити досі", сказав Вучич.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також зазначив, що Сербія одразу відкрито виклала свою позицію щодо повномасштабного вторгнення РФ до України у Раді безпеки країни. За його словами, Бєлград стежить за кожним словом та "іноді розплачується" за свою політику.

"Ми не запроваджуємо санкції проти Російської Федерації, і я написав висновок до Ради безпеки Сербії. Ми радилися по кожному слову, але я їх написав сам, власноруч. Ми стежили за кожним словом та визначали політику Сербії, за що іноді розплачуємось", зауважує президент країни.

Cербія передала Україні 3,5 тис. ракет для РСЗВ "Град". Транзит боєприпасів здійснювався через Туреччину та Словаччину, повідомив міністр оборони країни Мілош Вучевич.

Сербія вирішила направити в Україну гуманітарну допомогу. Вона спрямована на підтримку енергосистеми країни.

Александар Вучич нещодавно публічно засудив дії Кремля та сказав, що вже кілька місяців не спілкується з президентом РФ Володимиром Путіним. Він сказав, що Сербія не підтримує війну проти України та виступає за її територіальну цілісність.