Сили оборони стримують окупантів одразу на шістьох напрямках – Генштаб

Україна продовжує війну з Росією. За останню добу були зареєстровані 74 бойові зіткнення. Російська сторона нанесла 7 ракетних ударів та 67 авіаційних ударів. Також ворог здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Немає суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань. Збройні сили Білорусі виконують завдання на кордоні з Україною.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник зберігає військову присутність на кордоні і здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність. Також ворог наносить обстріли населених пунктів з території РФ та нарощує мінно-вибухові загородження вздовж українського кордону. Російська авіація атакувала населені пункти Сопич, Сидорівка та Волфине Сумської області та Вовчанськ Харківської області. Також були обстріли з боку ворожої артилерії та мінометів близько 40 населених пунктів.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Ворог тричі атакував позиції наших захисників в районах Синьківка та Кислівка Харківської області. Також були авіаційні удари по цих населених пунктах. Близько 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний вогонь.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наші війська відбили чотири атаки ворога в районах Терні та Спірне Донецької області. Ворог також завдав авіаційних ударів в районах Білогорівка та Макіївка Луганської області та Серебрянського лісництва. Близько 15 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний вогонь.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Наших захисників вдалося відбити дев'ять атак противника в районах Андріївка та Кліщіївка Донецької області. Також були авіаційні удари в районах Гольмівського та Дружба. Близько 10 населених пунктів зазнали обстрілів.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 14 атак противника в районах Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. Ворог наніс авіаційні удари в районах Новоолександрівка, Прогрес, Новобахмутівка, Бердичі. Близько 15 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

Наші війська продовжують стримувати ворога в районах Побєда, Красногорівка, Новомихайлівка Донецької області. Ворог намагався прорвати оборону 18 разів. Також були авіаційні удари в районі Володимирівки. Більш як 20 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл.

Ситуація на Оріхівському напрямку

Ворог напав шість разів в районах Роботине та Вербового Запорізької області. Близько 20 населених пунктів зазнали артилерійського та мінометного обстрілу.

Ситуація на Херсонському напрямку

Ворог атакував понад 20 населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей. Більш як 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Протягом доби авіація Збройних Сил України нанесла удари по 10 районах зосередження противника. Ракетні війська завдали ураження по трьох станціях радіоелектронної боротьби і одного складу боєприпасів.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, російські терористи роблять все можливе, щоб окупувати території до виборів президента в Росії. Розмови, перехоплені нашою розвідкою, свідчать про те, що навіть новачки, які приїхали на фронт тиждень-два тому, залучаються до штурмів.

За повідомленнями, Росія матиме достатні ресурси для проведення війни проти України із нинішньою інтенсивністю, принаймні щонайменше два роки.

Читайте також:

  • Путін наступає. Чи покаже Україна «зуби»?
  • Дніпропетровщина готується до оборони, замовила тисячі «зубів дракона»
  • Загострення на фронті. Сумщина в авральному режимі зводитиме оборонні рубежі