Сили оборони звільнили ще понад 7 кв. км території

Українські війська минулого тижня звільнили на східному фронті ще 2 кв. км під Бахмутом.

На південному фронті за цей час Сили оборони також звільнили 5,2 кв. км. Про це під час включення з Military Media Center повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

"Усього з початку українського наступу в районі Бахмута Донецької області звільнено 51 квадратний кілометр", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Маляр зазначила, що українські військові просуваються на Мелітопольському напрямку.

"Південніше і східніше від Роботиного на Запоріжжі ми мали успіхи", розповіла вона.

Загалом за час наступальних дій на півдні звільнено вже понад 260 кв. км, додала заступниця міністра оборони.

Розпочалася 572-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Тривають наступальної операції на Мелітопольському напрямку та ведуть наступальні дії на Бахмутському напрямку. ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. На Мелітопольському напрямку Сили оборони завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, два зенітно-ракетних комплекси, 11 артилерійських засобів, три склади боєприпасів та станція РЕБ окупантів.