Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках суттєво загострилась - Сирський

Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках знову стала дуже напруженою. Російські загарбники, після втрат, які вони зазнали протягом двох місяців, відновилися і розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки, а потім і на Круп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

Зараз там тривають важкі бої.

Своєю головною метою ворог вважає розгром угруповання наших військ, оточення Куп'янська і виходження на рубіж річки Оскіл. Щоденно ворог здійснює десятки атак силами штурмових груп з підтримкою бронетехніки. Він наводить щільний мінометний і артилерійський обстріл наших позицій. Проте, наші бійці були готові до такого розвитку подій і достойно протистоять ворогу. Ворог зазнає значних втрат і не досягає суттєвих успіхів, - зазначив Сирський.

Для вивчення обстановки та прийняття оперативних рішень Сирський відвідав військові частини, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ "Лиман". Він зустрівся з командирами частин і підрозділів, прослухав доповіді про поточну обстановку.

"На місці було прийнято рішення щодо подальших дій та вирішити ряд проблемних питань. Звичайно, я також зустрівся з нашими військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання. Я подякував їм за мужність, стійкість, героїзм і зразкове виконання свого військового обов'язку. Я вручив нашим воїнам відзнаки, цінні подарунки та грошові премії, і персонально поспілкувався з кожним. Я вірю, що з такими героями ми обов'язково переможемо. Ворог буде розбитий, а Україна повністю буде звільнена від загарбників", - підкреслив командувач.

Українські війська продовжують вести оборону на сході та півдні України, проводити наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 14 жовтня.

На Куп'янському напрямку українські воїні відбили понад 20 атак ворога біля Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області. На Лиманському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районі Макіївки Луганської області. Тут наші захисники відбили понад п'ять атак ворога.