Ситуація з електрикою в Україні покращиться: в Раді назвали конкретну дату

Ситуація з електропостачанням в Україні залишатиметься складною до вівторка, 20 грудня.

Після цієї дати обсяг відключень світла мають зменшитись. Про це повідомив очільник енергетичного комітету парламенту Андрій Герус в телемарафоні "Єдині новини" 17 грудня, передає Gazeta.ua.

За його словами, вже вдалося усунути більшість пошкоджень на енергооб'єктах після масованого ракетного обстрілу 16 грудня. Тож електроенергію отримують більшість споживачів.

"Найскладніша ситуація у Дніпрі та області. Ми ще не повернулися до стану до ракетної атаки, і в системі існує дефіцит в районі чотирьох тисяч мегаватів. Найбільше відключень у центральній та східній частині України", розповів Герус.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він звернув увагу на те, що в найближчі три дні, тобто до 20 грудня, в Україні очікується похолодання, тож зросте навантаження на енергомережі. Проте після цього ситуація покращиться.

За даними нардепа, у найближчі день-два вдасться відновити та запустили роботу ще частини енергетичних об'єктів. І дефіцит електроенергії тоді зменшиться.

"До вівторка (20 грудня. Gazeta.ua) ситуація буде складною, але вона поступово покращуватиметься. З вівторка обсяг відключень має зменшитись і повернутись до показників декілька днів тому", анонсував Герус.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.