Скандал із Bihus.Info: Тищенко розповів, хто стежив за журналістами

Тищенко підтримує співробітників СБУ, що шпигували за Bihus.Info

Народний депутат України Микола Тищенко заявив про свою підтримку співробітникам Служби безпеки України, які шпигували за членами журналістської команди Bihus.Info. Він опублікував відповідне повідомлення на своїй сторінці у Facebook.

За догоду наркоманам, горе-розслідувачам звільнено золотий фонд Служби безпеки України. ФСБ аплодує стоячи. А хто захищатиме державу? Може, ті люди з пакетиками білого порошку? Я хочу підтримати всіх простих чесних правоохоронців. Хлопці, ми всі все розуміємо. Ми з вами.

Нагадаємо, що 16 січня в мережу виклали відео, на якому журналісти Bihus.Info нібито вживають наркотики під час новорічного корпоративу. Відео поширив Youtube-канал "Народна правда". Засновник проєкту Денис Бігус заявив, що самі журналісти наркотиків не вживали. Він також запевнив, що всі члени команди піддадуться тестуванню на вживання наркотиків.

Крім того, Бігус заявив, що команду Bihus.Info стежили близько року, а відео складається з кількох епізодів. Камери в номерах заміського комплексу, де проєкт святкував корпоратив, були встановлені представниками невстановленої служби.

Комітет Ради з питань свободи слова підготував запит до Служби безпеки України для розслідування стеження за журналістами Bihus.Info. Сама Служба безпеки розпочала розслідування фактів незаконного прослуховування та відеозйомки представників проєкту.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з головою СБУ, на якій обговорювалося стеження за журналістами Bihus.Info.