Скандальна постанова уряду про мобілізацію. Нардеп попередив прем'єра про наслідки

Скандальна постанова уряду про мобілізацію. Нардеп попередив прем'єра про наслідки

Народний депутат Ігор Фріс висловив занепокоєння стосовно урядової постанови № 560, яка регламентує дії військовозобов'язаних. Він попереджає уряд про те, що ця постанова може призвести до зміни мобілізаційного процесу. Про це повідомляється на сайті "Главкома".

У зв'язку зі значною кількістю проблем, пов'язаних з мобілізаційним законодавством, і зростаючим громадським обуренням, депутат звернувся з відповідним запитом до прем'єр-міністра, в якому закликає до негайного реагування на ситуацію. Він наголошує, що ця постанова може призвести до паралізу мобілізації.

Однак глава Кабінету Міністрів Денис Шмигаль направив це звернення до Міністерства оборони. Політик впевнений, що саме воно є розробником контроверсійної урядової постанови № 560.

Оскільки у постанові є багато правових неточностей, Фріс не виключає можливості зупинити її дію за рішенням суду. Він вважає, що уряд вийшов за рамки правового поля, нав'язуючи військовозобов'язаним, які мають право на відстрочку та бронювання, зайві паперові довідки. Можливо, це робиться для збільшення мобілізаційного резерву", - підкреслив політик. Водночас Фріс додав, що поповнення Збройних Сил України слід проводити цивілізованим шляхом, дотримуючись законів.

Стосовно нового закону про мобілізацію, уряд безпідставно почав розширювати його дію своїми підзаконними актами. Зокрема, порушено право військовозобов'язаних, які мають доглядати за родичами з другою групою інвалідності, на отримання відстрочки. На цю проблему звернув увагу народний депутат Ігор Фріс.

Варто зазначити, що велика кількість неточних і застарілих даних у реєстрі "Оберіг" пов'язана з людським фактором та нерегулярним оновленням даних громадян, про це повідомили представники Міністерства оборони України.

Читайте також: