Скандальний закон про містобудування: голова "слуг" свариться з пораненим бійцем, депутати виходять з партії

17 грудня голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк прийшла у палату до військового та юриста Олега Симороза, який підірвався на протитанковій міні і втратив обидві ноги.

Шуляк збиралася обговорити резонансний допис Симороза, в якому той розкритикував її законопроєкт щодо містобудування 5655, який раніше прийняла Верховна Рада, інформує Цензор.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Народна депутатка Галина Янченко написала заяву на вихід із партії "Слуга народу" через вчинок голови партії..

"Людина, яка обіймає державну посаду, не має на таке права! Від слова взагалі", написала Янченко у Facebook.

Як вона зазначила, це далеко не перший негідний вчинок Шуляк. І вона і раніше дозволяла собі оббріхувати волонтерів, шантажувати депутатів і зневажати колег.

"Перебувати в одній партії з Шуляк це толерувати таку огидну поведінку. Написала заяву про вихід з партії "Слуга народу"", написала нардепка.

Документ, який мав створити прозору систему містобудівного контролю і вирішити проблеми в галузі будівництва, збільшує повноваження Міністерства розвитку громад та територій і передає міністерству невластиві функції, які раніше виконувала Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Документ пропонує встановити для забудовників "приватний контроль". Це означає, що будівельні компанії зможуть створювати власні фірми, які "контролюватимуть" їх діяльність.