Сказали, коли наступні групи пілотів ЗСУ поїдуть навчатися на F-16

Друга та третя групи українських пілотів та інженерів незабаром вирушать для навчання на винищувачах F-16 за кордоном.

Перша група поїхала. Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив в ефірі телемарафону, що Україна розраховує максимально охопити всі майданчики, які нададуть союзники для навчання наших фахівців, передає Gazeta.ua.

"Перша група поїхала. Сподіваємося, що і друга і третя незабаром теж будуть навчатися", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас частина пілотів залишиться в Україні для захисту неба та знищення російських окупантів, додав Ігнат. Він зауважив, що домашнім завданням для України є підготовка у консультаціях із союзниками щодо інфраструктури для F-16.

"Інфраструктура не є якоюсь великою проблемою. Група керівництва польотами, зв'язок буде адаптуватися. Над цим процесом уже давно думали і працювали тут, в Україні, наші фахівці разом із нашими партнерами", зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Міністр оборони Данії повідомив, що його країна і Нідерланди передадуть Україні винищувачі F-16. Зокрема, Данія передасть 19 американських літаків, сказала прем'єр-міністерка Метте Фредеріксен.

20 серпня президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте уклали проривну домовленість. Після тренування українських пілотів та інженерів Нідерланди передадуть 42 літаки.