Скільки росіян вважають війну проти України помилкою: результати опитування

Громадяни РФ жалкують про війну в Україні

За даними опитування соціологів RussianField, все більше громадян Росії жалкують про те, що їхня армія вторглася в Україну за наказом президента Володимира Путіна. За минулий рік кількість таких людей збільшилася на 10%. Згідно з опитуванням, 38% росіян скасували б рішення про війну, якби мали таку можливість.

Однак, 49% опитаних все ще підтримують вторгнення в Україну. Проте, кількість прихильників війни зменшилася: якщо в березні 2022 року 57% не стали б скасовувати рішення Путіна, то зараз ця частка скоротилася до менше ніж половина.

Більшість опитаних вважають, що військові дії тривають занадто довго (71%). Це особливо стосується молоді та малозабезпечених громадян, незалежно від того, чи вони слідкують за федеральною ТБ-пропагандою (76%) чи ні (67%).

Також виявилося, що лише 13% росіян в березні 2022 року вважали, що війна триватиме більше року. Зараз ця думка прийнята 44% опитаних і вони не бачать можливості зупинити конфлікт навіть через рік.

Варто зазначити, що зусилля російської держпропаганди промити мозки громадянам і підтримувати культ армії, війни та самого Путіна не принесли результатів. Навпаки, менше 10% росіян відчувають гордість за Путіна, російську армію та їхні дії на українському фронті.