Скільки російських літаків зараз у Білорусі: прикордонники сказали

На території Білорусі зперебуває близько 50 одиниць російської авіаційної техніки.

Літаки та гелікоптери зосереджені на аеродромах "Мачулищі" та "Барановичі", повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вчора з аеродромів Воронежа та Курська росіяни перемістили вісім літаків: шість бомбардувальників Су-34 та два багатоцільових винищувачі Су-30 СМ. Загальна кількість російських літаків та гелікоптерів на території Білорусі зараз становить близько 50", - повідомив Дейнеко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Україна постійно стежить за обстановкою в Білорусі, особливо за збільшенням авіації.

Також очільник ДПСУ нагадав, що сьогодні розпочалися російсько-білоруські навчання, однак жодних заходів так і не відбулося.

"Щодо навчань, які мають пройти з 16 до 31 січня, то сьогодні жодних заходів в їх рамках не відбулося. Перемістили деяке майно трьома літаками Ан, але це просто літаки забезпечення", - поінформував Дейнеко.

Росія продовжує привозити в Білорусь військову техніку та особовий склад. Раніше наголошували, що роблять це в рамках бойового злагодження військ, зокрема через спільні військові навчання.

Так на вихідних фіксували переміщення техніки ЗС РФ залізницею, хоча інтенсивність порівняно з попередніми днями трохи знизилася. Ешелони з технікою та особовим складом фіксували в Барановичах, Слонімі, Гомелі й на перегоні Житковичі Гомель.