Скільки ще розбиратимуть завали у Дніпрі – мер сказав

Завали на місці ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі можуть розбирати щонайменше до третьої ночі.

Зруйновано два з вісімнадцяти під'їздів. На місці залишаються працювати рятувальники, медики та міські служби. З-під завалів досі дістають людей, повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, передає "РБК-Україна".

"Сподіваємося, що знайдемо когось ще. Потреб немає ні в техніці, ні в людях. Працюють десятки одиниць комунальної техніки. Дуже велику допомогу надали наші рятувальники. Приїхала техніка, що працювала у Бородянці та у Миколаєві на розборах завалів. Я бачив, як дніпряни власноруч розбирали завали та відтягали автомобілі", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Місто запропонувало тимчасовий прихисток у підготовлених місцях у школах і дитячому клубі людям, які втратили житло. Утім, усі обрали роз'їхатися по рідних і знайомих.

"Разом з цим, волонтери та прості люди принесли до створених пунктів підтримки дуже багато речей та їжі. Всього більш ніж достатньо. Тож наразі, всім, хто хоче допомогти, радять робити це адресно - якщо є контакт із кимось з постраждалих", додав мер міста.

Під'їзд багатоповерхового будинку в Дніпрі 14 січня був знищений російськими терористами важкою крилатою ракетою Х-22. Пуск ракети терористи здійснили з території Курської області РФ. Сили ППО України не мають можливості збивати такі ракети, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

Світ має зупинити російських терористів, які обстріляли багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Усі причетні до цього терору понесуть відповідальність. Максимальну. Про це заявив президент Володимир Зеленський.