Скільки українців довіряють ветеранам АТО та ЗСУ: результати опитування

Майже всі українці довіряють ветеранам АТО та військовим, які зараз захищають Україну

За даними соціологічного опитування, 96% українців вірять у ветеранів АТО та військових, що захищають країну від окупантів.

Зазначено, що 55% опитаних мають у своєму оточенні людей, які брали участь у воєнних діях з 2014 по 2021 роки, а 70% мають близьких, які воюють або воювали від початку російської агресії.

Бажання стати ветераном

41% учасників опитування припускають можливість стати ветеранами в майбутньому. Цю думку найчастіше висловлюють мешканці заходу України, молоді респонденти та близькі родичі або друзі військових. Проте 53% не розглядають такого сценарію для себе.

Рівень обізнаності українців зростає

Опитування показало, що рівень обізнаності громадян щодо проблем ветеранів зростає. 56% респондентів відзначили, що добре або скоріше проінформовані про це, а 42% не мають достатньої інформації. Найбільше неінформованих серед мешканців східних областей, старших громадян та жінок.

Мотивація долучення до ЗСУ

Крім того, опитування також досліджувало готовність українських чоловіків призовного віку долучитися до ЗСУ та їх мотивацію. Виявлено, що 35% готові вступити до армії для захисту своїх сімей та помсти окупантам. Основні мотиви мобілізації включають бажання захищати країну та рідних (71%) і мститися ворогам (64,6%).

Також варто зазначити, що президенту Володимиру Зеленському, голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму, Сергію Притулі та очільнику МЗС Дмитру Кулебі продовжують довіряти українці.

За даними, українці побоюються, що ситуація в країні розвивається в неправильному напрямку.