Скільки українських біженців виїхали із Німеччини: офіційні цифри

Більше 1 млн українських біженців залишили Німеччину

За даними центрального реєстру іноземців ФРН, від початку вторгнення до Німеччини прибуло понад 1,1 млн українських біженців, з яких близько 682 тис. жінок та 458 тис. чоловіків. З них 321 тис. вже покинули країну. Про те, скільки повернулось в Україну, і скільки залишилося в інших країнах, інформації немає.

Кількість біженців з України в Німеччині трохи зменшилась, порівняно з минулим роком їх стало на 80 тис. менше. Близько половини біженців проживають у Північному Рейні-Вестфалії та Баден-Вюртемберзі. Найбільше біженців обрали Баварію - 160 тис.

Загалом, третина з новоприбулих - це діти та молодь віком від 0 до 17 років. Багато з них навчаються в дитячих садках. Чоловіків серед українських біженців менше - 39%. Починаючи з 2019 року, у Баварії близько 90,7 тис. громадян України отримують допомогу, більшість з них - працездатні особи.

Щодо зайнятості, лише 21% українців працюють по всій країні, в Баварії ця цифра становить 18%. Більшість працездатного віку українців спочатку проходять курси інтеграції або мовні курси, решта - доглядають за дітьми. Програма Job-turbo, що сприяє інтеграції біженців на ринок праці, поки не має великих успіхів.