Школярів навчать керувати дронами: як оновлять предмет "Захист України"

Шкільну дисципліну "Захист України" планують оновити. Предмет обіцяють зробити корисним і цікавим.

Про це заявив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

"Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет - корисним та цікавим", - йдеться у заяві.

Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості - те, на що сьогодні є запит, пояснив Лісовий.

"Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни. Реалізуємо у школах з різних областей", - сказав міністр.

На основі відгуків учителів і учнів, програма дисципліни буде фіналізована.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Аби пілот відбувся успішно, проведуть навчання для вчителів. Для цього планують залучити міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих.

"Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму", - пояснив Лісовий.

Цього року вступна кампанія переважно відбувається онлайн. Це зменшує кількість паперової роботи та дозволяє вступникам бути більш мобільними. Заяви на вступні випробування не є заявами на вступ. Це різні типи заяв.

Відстежуйте зміну статусів заяв до 5 серпня. Отримавши рекомендацію до зарахування, підтвердіть вибір місця навчання, виконайте вимоги до зарахування, укладіть договір на надання освітніх послуг.