«Слово пацана» та інші російські серіали слугували передвиборчою агітацією Путіна − ЗМІ

За інформацією російського видання "Медуза", популярні серіали, такі як "Слово пацана" і "Холоп", були знімані як "контент" до перевиборів Володимира Путіна. Цю інформацію повідомляють з посиланням на внутрішні документи адміністрації президента РФ.

Нарада, що присвячена прийдешньому переобранню Путіна, відбулася в Кремлі навесні 2023 року. Під час наради голова управління громадських проєктів адміністрації Путіна Сергій Новіков презентував презентацію "Творчий контент до виборів". Презентація була підготовлена спільно з головою Інституту розвитку інтернету Олексієм Гореславським.

У презентації були перераховані фільми і серіали, які планували "просувати" і "поширювати" у зв'язку з виборами. Серед них були як проєкти про війну з Україною, так і звичайні комедії і драми. Ці проєкти мали за мету "захист національних інтересів" і "збереження культурної ідентичності".

Документ також містив проєкти, які присвячені війні з Україною та "жителям нових територій". Наприклад, серіал "Отцы Донбасса" та "20/22". На деякі проекти Президентський фонд культурних ініціатив витратив майже 20 мільйонів рублів.

Про те, що ці фільми можуть бути частиною передвиборчої кампанії Путіна, творці відмовилися коментувати. Водночас, близькі до знімальних груп і режисерів джерела заявили, що вперше чують про це.

Нагадаємо, Кремль проводить дезінформаційну кампанію з дискредитації Зеленського. Раніше у Києві неповнолітні підлітки надивилися російського серіалу і стали бити і грабувати ровесників.

Читайте також:

  • "Слово пацана". Чому українські діти захопилися російським серіалом?
  • Космач і Кремль. Як російська пропаганда впливає на свідомість українців
  • "Слово пацана. Кровь на асфальте" - сміття, не варте витраченого часу