Смерть Навального. Сенатори США заговорили про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Сенатор Ліндсі Грем: Росію слід оголосити державою-спонсором тероризму після смерті Навального

Сьогодні Ліндсі Грем, сенатор від Республіканської партії, висловив своє намір оголосити Росію державою-спонсором тероризму після смерті Олексія Навального. Навальний помер 16 лютого у в'язниці суворого режиму в Росії. Цю заяву Грем зробив в ефірі телеканалу CBS.

«Навальний був одним з найсміливіших людей, яких я коли-небудь зустрічав. Коли він повернувся до Росії, він повинен був знати, що його вб'є Путін, і він був убитий Путіним. Чому б нам не зробити це: Я щойно розмовляв по телефону з двома сенаторами-демократами. Давайте зробимо Росію державним спонсором тероризму за американським законодавством. Змусимо їх заплатити ціну за вбивство Навального», – сказав Грем.

За словами Грема, закон про внесення Росії до списку держав-спонсорів тероризму може бути прийнятий вже цього тижня.

«Президент Байден сказав Путіну: якщо щось станеться з Навальним, ви заплатите за це. Президент Байден, я згоден з вами, ціна, яку вони повинні заплатити, – це зробити Росію державним спонсором тероризму», – зазначив Грем.

Олексій Навальний, 47-річний російський опозиціонер, неодноразово ставав об'єктом нападів, був ув'язнений і отруєний. У 2020 році в його тілі було знайдено отрутну речовину, що викликало міжнародний резонанс і призвело до введення нових санкцій проти Росії з боку адміністрації Байдена.

Пресслужба Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу підтвердила смерть Навального і його команда заявила, що це було вбивство.

Події, пов'язані зі смертю Навального, викликали акції протесту в російських містах. Зокрема, акції пройшли у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Москві та інших містах.

Додаткова інформація

  • Смерть Навального: світ реагує
  • Домовленості Росії, США і Німеччини перед смертю Навального, розкриті Bild