Смертний полк Росії

Сьогодні виповнилося рівно 900 днів. Кількість ворожих втрат, яку щодня повідомляє український Генштаб, завжди закінчується на 0: 920, 1230, 1090, 900... Це свідчить про те, що втрати округлюються, рахуються десятками, аж до сотень. Треба визнати, як точно можна фіксувати кожну людську жертву у такому жорстокому воєнному конфлікті?

Хто був той неврахований ігнорант, чия особистість і походження нехай залишаться в таємниці? Він просто загинув, і нам залишається лише погодитись з особливою російською "народною мудрістю": "ну його на фіг!"

Нас цікавить, як саме це робиться? Ймовірно, за шкільним правилом: якщо більше половини десятка, або рівно половина – додаємо десяток, якщо менше – залишаємо, як є. От таким чином "округлені" стають Невідомими солдатами нашого часу. Вони безіменні, розпорошені, приводне паливо безжалісної війни.

...Наш Безсмертний полк давно взяли їх в полон. Це щоденна доля нових призовників до їх Смертного полку. Але для них це не новина: мільйони червоноармійців залишилися без поховання ще з Другої світової війни. Тому вони безперервно приходять, бо неможливо підрахувати своїх мертвих братів.

Читайте також:
  • Обличчя ворога. Розмови віч-на-віч
  • Окупантам бракує шпиталів, будують ще один у Криму
  • Інститут вивчення війни підрахував втрати окупантів