Що очікує на військовозобов'язаних, оголошених у розшук: у поліції відповіли

Військовозобов'язані оголошені у розшук
Військовозобов'язані оголошені у розшук

Військовозобов'язаних, які перебувають у розшуку, поліцейські доставлятимуть до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) примусово. Таке рішення було оголошено головою Національної поліції Іваном Вигівським в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Якщо виявлено особу, яка вчинила адміністративне правопорушення згідно з вимогами ТЦК та СП, поліцейські будуть здійснювати адміністративне затримання та доставлення її до ТЦК та СП, розповів Вигівський.

За словами голови поліції, при виконанні своїх обов'язків поліція має право застосовувати примусові заходи.

Тип та обсяг застосування таких заходів залежить від протиправних дій особи. Зазвичай, якщо немає доказів вчинення злочину особою, а вона вчиняє непокору поліцейському, можуть застосовуватись фізична сила та спеціальні засоби (кайданки, гумові та пластикові кийки), додав голова поліції.

Раніше повідомлялося, що військовозобов'язані, призовники та резервісти повинні постійно мати при собі приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, в залежності від стану щодо військової служби.

Також перегляньте:

  • ТЦК втратить каральну функцію? У Раді з'явився несподіваний законопроєкт
  • Наш ворог не ТЦК, а росіяни

Читайте також