Що станеться з мозком, якщо в день випивати три чашки молока

Молоко є джерелом кальцію та інших корисних речовин

Васанті Малік, доцент кафедри харчування Гарвардської школи громадського здоров'я, вважає, що діти повинні регулярно споживати молоко для отримання поживних речовин

«Здорові кістки - це не єдина перевага молока. Вживання молока також може бути корисним для пам'яті та запобігти хворобам мозку, наприклад, хворобі Альцгеймера», - каже експерт.

Дослідники з Медичного центру Канзаського університету виявили, що трьохчаскове щоденне споживання молока може позитивно вплинути на вироблення глутатіону в мозку, що може запобігти стресу та деградації мозку.

У дослідженні взяли участь літні люди, які протягом трьох місяців пили три чашки нежирного молока на день. Після закінчення дослідження, вченим вдалось підвищити рівень глутатіону в мозку на 5%.

Інше дослідження показало, що ті, хто споживав молочні продукти 5-6 разів на тиждень, краще справлялися з тестами на пам'ять. Це пов'язано з вмістом магнію в молоці, що позитивно впливає на здоров'я мозку.

Варто враховувати, що занадто велика кількість молока може мати негативний вплив на шкіру та збільшити калорійність раціону. Однак, якщо немає алергії чи непереносимості лактози, молоко можна безпечно включити до щоденного раціону.

Молоко має багато корисних властивостей, якщо випивати його щодня.

Наукові дослідження спростували багато міфів про шкоду коров'ячого молока. Якщо немає алергії або непереносимості лактози, молоко може бути частиною здорового раціону.

Людям похилого віку рекомендується споживати молоко для запобігання дегенерації м'язів та остеопорозу.