Що відомо про модернізований носій "Кинджалів": Ігнат пояснив

У росіян з'явився модернізований носій гіперзвукових ракет "Кинджал" МіГ-31І.

Він отримає здатність автоматично пускати ракети за заданими параметрами. Зараз важливий не сам носій ракет, а наявність цих ракет у росіян. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону Gazeta.ua.

"Ми поки не бачимо тривог від МіГа так, як це було кілька тижнів тому. Ну і літак для будь-якої ракети це лише платформа. Звичайно, і від літака теж залежить багато чого. Але все ж таки ракета, яку спрямовують по тій чи іншій цілі, програмується на землі", пояснив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Літак є платформою, які піднімає ракету у відповідний район пуску та запускає.

Росіяни казали про те, що "Кинджали" можуть носити не лише винищувачі типу МіГ, але й Су-34.

"Але важливіша не суть авіаційної платформи, яка цю ракету піднімає, а наявність самих ракет "Кинджал", тому що їх не так багато, так само як й ракет "Іскандер". Питання в ракетах й у тому, скільки вони можуть собі дозволити", додав Ігнат.

16 вересня під час візиту до РФ лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув на аеродром Кневичі у Владивостоці, де його зустрів міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

У Примор'ї (поблизу корейського кордону) Шойгу представив лідеру КНДР російський ракетний комплекс "Кинджал" на ракетоносці МіГ-31І, повідомляють російські ЗМІ. Ці ракети і винищувачі Кремль використовує для ударів по Україні.