"Щоб не брали інформацію з ТікТок" - у школах почнуть вивчати війну проти Росії

У шкільні підручники з історії України додадуть новий розділ.

Школярі будуть вивчати повномасштабну війну Росії проти України, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі Національного телемарафону.

"Мені здається, що важливо вже почати додавати інформацію про повномасштабну війну та захист нашої країни, сміливість українців для того, що старшокласники не брали цю інформацію з TikTok", - сказав Михайло Федоров.

Терміни, коли у шкільних підручниках з історії з'явиться розділ про повномасштабну війну, залежить від Міністерства освіти та науки, зазначив міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це потрібно робити терміново, особливо в умовах поширення російської пропаганди. Це потрібно терміново. Це питання потрібно вирішувати до нового року, більше часу у нас немає", - додав Федоров.

Шкільну дисципліну "Захист України" планують оновити. Предмет обіцяють зробити корисним і цікавим. Буде більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь.

Міністр освіт Оксен Лісовий сказав, що є запит на знання якісної домедичної допомоги, мінної безпеки, керування дронами і орієнтування на місцевості.