США відреагували на відмову Путіна поїхати на саміт БРІКС

Відмова російського диктатора Володимира Путіна взяти участь у саміті країн групи БРІКС, який наприкінці серпня має відбутися у ПАР, свідчить про остаточну втрату Росією свого авторитету.

Путін відмовився від особистої присутності на саміті через ордер на арешт, виданий раніше Міжнародним кримінальним судом за депортацію українських дітей з території України, заявив речник Державного департамента США Метью Міллер під час брифінгу.

"Це свідчить про глобальну слабкість РФ. Немає кращого прикладу, кращої ілюстрації істотного погіршення авторитету Росії у світі, ніж те, що президент Путін зараз навряд чи зможе виїхати за кордон", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Становище Росії на світовій арені значно погіршилося через повномасштабне вторгнення до України.

"Війна Росії стала стратегічною поразкою і для самого Путіна", додав речник Держдепу.

Володимир Путін, якому загрожує арешт за ордером Міжнародного кримінального суду, не поїде на саміт БРІКС до ПАР у серпні. Замість нього російську делегацію очолить очільник МЗС РФ Сергій Лавров.

ПАР ратифікувала Римський статут, а тому юридично зобов'язана затримати Путіна за ордером МКС, виданим 17 квітня, і направити в Гаагу. Проти політика висунуто звинувачення у воєнному злочині, а саме незаконній депортації дітей із окупованих територій України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Опозиція ПАР вимагала від президента африканської республіки Сиріла Рамафоси виконати зобов'язання перед МКС. На що політик заявив, що Росія розцінюватиме арешт Путіна як оголошення війни.