США запровадили санкції проти найбільшої судноплавної компанії РФ

США впровадили санкції проти російської танкерної групи

Міністерство фінансів США ввело санкції проти однієї з провідних російських танкерних компаній «Совкомфлот», що має на меті зменшення доходів Росії від продажу нафти. Ці кошти були використані для ведення війни проти України. Про це повідомляє Reuters.

За даними Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, було визначено 14 нафтових танкерів як майно, в якому «Совкомфлот» має частку. Управління видало генеральну ліцензію, що дозволяє вивантажувати нафту або інші вантажі з цих суден протягом 45 днів.

Звинувачення та наслідки санкцій

Представник Міністерства фінансів США заявив, що «Совкомфлот» була відповідальна за порушення цінового ліміту як материнська компанія, а також за шахрайську діяльність.

Західні санкції та ліміт на експорт російської нафти змушують частину продажів Росії покладатися на тіньовий флот старих танкерів. Ці судна доставляють нафту до країн-споживачів, таких як Індія та Китай, але це здійснюється на більшу відстань, ніж до традиційних споживачів в Європі. За словами представників Міністерства фінансів США, ці додаткові витрати зменшують доходи Росії, які вона витрачає на ведення війни.

Розголошення порушень та інші заходи

Високопосадовець з Міністерства фінансів США не розкрив деталі порушень, з якими звинувачують «Совкомфлот». Однак він зазначив, що санкції стосуються діяльності компанії в російському морському секторі, що виходить за межі обмеження цін.

23 лютого США ввели широкі санкції проти Росії через її війну в Україні. Десятки юридичних осіб потрапили під обмеження.

Також Європейський союз запровадив обмеження для кількох губернаторів, «чиновників» окупованих територій та представників КНДР в рамках 13-го пакету санкцій проти Росії.

У відповідь Росія оголосила про свої заходи, які передбачають розширення списку осіб, яким заборонено в'їжджати на її територію.