Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

Україна зможе використовувати французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer на своїх винищувачах F-16. Про це повідомив голова комісії з питань оборони та збройних сил Франції Томас Гасіллуд.

«Зараз проводиться адаптація бомб AASM Hammer для літаків F-16, які будуть доставлені в Україну», - заявив він у інтерв'ю на каналі LCI.

Особливості бомби AASM Hammer

AASM Hammer - це комплект обладнання, яке перетворює звичайні «тупі» бомби у високоточні керовані. Завдяки модульній конструкції, можна змінювати характеристики бомби залежно від типу цілі та бойового завдання. Висота підриву, швидкість та кут удару можуть бути програмовані.

AASM Hammer перебуває на озброєнні з 2007 року. Французькі Повітряні сили використовують ці боєприпаси на літаках Mirage 2000D, Dassault Rafale, Tejas, F-16 та Mirage F1. Українські Повітряні сили адаптували їх для використання на літаках Міг-29 та Су-24М.

Діапазон дії цих бомб становить близько 70 км, а похибка при ударі - приблизно 10 м.

Перші винищувачі F-16 разом з пілотами та обслуговуючим персоналом надійдуть до України цього року. Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін.

Нагадаємо, Бельгія вирішила передати Україні винищувачі F-16.

Зазначимо, що українські пілоти вже проходять навчання на літаках F-16.