Стало відомо, коли у Європарламенті розглянуть угоду про зону вільної торгівлі з Україною

Профільний комітет Європарламенту розгляне угоду про зону вільної торгівлі з Україною

На телемарафоні перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький повідомив, що наступного тижня профільний комітет Європарламенту розгляне угоду про зону вільної торгівлі з Україною. Така угода є стратегічно важливою для українських виробників.

"В уряді йде активна робота над продовженням угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, яка закінчується 5 червня. Це дасть впевненість та можливість планування для наших виробників", - зазначив Висоцький.

Залежно від цієї угоди буде визначена позиція Євросоюзу та польських мітингувальників. Важливо реалізувати угоду для вигоди українських фермерів, які є одними з найбільших постачальників харчової продукції до Європи.

Протести польських фермерів

Протести польських фермерів

Урядовці України активно працюють у Брюсселі над реалізацією угоди з ЄС. Розгляд цієї угоди буде наступного тижня. Блокада кордонів негативно впливає як на українських, так і на польських виробників, які зазнають збитків через зменшення обсягів торгівлі.

"У ЄС є потреба в імпорті продуктів харчування з третіх країн, тому сподіваємось, що ситуацію вдасться вирішити швидше, ніж мітингувальники знову почнуть блокувати кордони. Обидві країни страждають від цієї ситуації", - заявив Висоцький.

Також заступник міністра засудив рішення Польщі продовжувати імпорт агропродукції із Росії, що сприяє агресивному краї.

Нагадаємо, Польща погрожує припинити торгівлю з Україною.

Сторони ведуть переговори щодо тимчасової заборони переміщення товарів через кордон.