Стало відомо, коли запустять електронне бронювання у "Дія"

Стало відомо, коли запустять електронне бронювання у

Міністерство цифрової трансформації України готується до запуску тестування сервісу електронного бронювання на порталі "Дія". За словами міністра Михайла Федорова, бета-тестування розпочнеться влітку. Зазначається, що на початковому етапі сервіс буде доступний тільки для критично важливих підприємств.

"Ми активно працюємо над електронним бронюванням на порталі "Дія" і плануємо на початку липня запустити бета-тест", - повідомив Федоров під час телемарафону.

Ця ініціатива є частиною загального плану з цифровізації процесу бронювання військовозобов'язаних. Вже у травні, заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко оголосила про запуск функції в застосунку "Дія", яка дозволяє компаніям бронювати своїх працівників, щоб вони не потрапили на військову службу.

За словами Черногоренко, ця функція дозволить швидке та автоматичне бронювання працівників без потреби відвідувати територіальні центри комплектування.

На початку червня Кабінет Міністрів України підтримав постанову щодо цифровізації бронювання військовозобов'язаних на порталі "Дія". Міністерство цифрової трансформації стверджує, що це нововведення спрямоване на зменшення корупційних ризиків та мінімізацію впливу людського фактору під час бронювання працівників.

Нагадаємо, що українцям пояснили, як вирішити проблему, коли бронювання від мобілізації не відображається у "Резерв+".

Читайте також: