Штраф 25 тис. євро: українським біженцям у Німеччині слід звітувати перед податковою

25 тис. євро штрафу для українських біженців
25 тис. євро штрафу для українських біженців

Німецький уряд пильно стежить за умовами перебування українців у ФРН. Зараз в Німеччині обговорюється ситуація з українськими біженцями, їхня кількість становить понад 1,1 млн осіб. Проте лише 26,5% з них займаються працею, включаючи неповний робочий день або Minijob.

Українці в Німеччині також сплачують прибутковий податок, але важливо вчасно подати декларацію. Термін подачі декларації за 2023 рік закінчується 2 вересня 2024 року. За прострочення податкової декларації передбачені штрафи, які становлять 0,25% від суми податку за кожний місяць затримки, з максимальним штрафом у розмірі 25 000 євро. Якщо річний дохід не перевищує певну суму, то податкова декларація не потрібна.

З 27 червня набув чинності новий закон про громадянство в Німеччині, згідно з яким термін проживання для отримання паспорту всередині країни зменшився до п'яти років. Також змінилися умови отримання громадянства для дітей іноземців.

Українському двійнику Зеленського, Уміду Ісабаєві, відмовили у наданні статусу біженця, хоча він отримав загрози з боку Росії та рідної країни. Тепер Ісабаєві загрожує депортація до Узбекистану, проти цього виступив його двійник, Ховард Ікс, який звернувся до німецького уряду з проханням переглянути рішення.

Читайте також: У пивному ресторані в Баварії стався скандал через російську мову

Читайте також