Штраф та ТЦК: українцям пояснили, що загрожує за втрату військового квитка

Втрата військового квитка - штраф за безпосереднє проходження ТЦК
Втрата військового квитка - штраф за безпосереднє проходження ТЦК

Міністерство оборони України надало інструкції щодо отримання тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та наслідків його втрати.

Згідно з наказом Міністерства оборони №610, громадяни України чоловічої статі від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі документ військового обліку. Це може бути військовий квиток або тимчасове свідоцтво військовозобов'язаного. Отримати тимчасове посвідчення можна в місцевому центрі комплектування (ТЦК). Однак, втрата тимчасового посвідчення може призвести до стягнення штрафу.

Тимчасове посвідчення видають тим, хто втратив військовий квиток, не проходив військову службу, не проходив навчальні збори, не має військово-облікової спеціальності, взятий на військовий облік, прибув із місць позбавлення волі, є військовозобов'язаною-жінкою або особою, визнаною ВВК непридатною до військової служби.

Тимчасове посвідчення можна замінити або відновити тільки в ТЦК. Його термін дії не обмежений, і воно має таку ж юридичну силу, як і звичайний військовий квиток.

За втрату тимчасового посвідчення або пошкодження його власником передбачено штраф від 510 до 1 700 гривень. Тому власник документа повинен нести повну відповідальність за його збереження.

Читайте також