Штурм Мар'янки та наступ на Авдіївку: як пройшов день на фронті

Україна зазнає повномасштабної війни з Росією вже 707-й день. За цей час ворог здійснив 52 напади. Наших військових обстрілювали ракетами та здійснили 65 авіаційних ударів. Було також 59 обстрілів з реактивних систем по позиціях наших військ і населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

На цих напрямках ситуація залишається стабільною, без значних змін. Війська Білорусі виконують завдання у прикордонних районах з Україною.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник продовжує займати прикордонні райони, веде розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території РФ. Він також зміцнює мінно-вибухові загородження вздовж кордону. Було здійснено авіаційні удари у Сумській області. Понад 40 населених пунктів були обстріляні артилерією та мінометами, включаючи Чернігівську, Сумську та Харківську області.

Куп'янський напрямок

Наші захисники відбили сім атак поблизу Синьківки Харківської області. Ворог спробував прорвати оборону, підтримуючи це авіацією. Також були здійснені удари в Кислівці Харківської області та Надії Луганської області. Близько 15 населених пунктів були обстріляні артилерією та мінометами, включаючи Харківську область.

Лиманський напрямок

Наші війська відбили дев'ять атак поблизу Тернів, Ямполівки та Торського в Донецькій області. Ворог намагався прорвати оборону, підтримуючи це авіацією. Зарядження з артилерійських і мінометних гармат отримали близько 15 населених пунктів, включаючи Луганську область.

Бахмутський напрямок

Наші війська відбили чотири атаки поблизу Іванівського, Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області. Ворог намагався покращити своє тактичне положення, але безуспішно. Зарядження з артилерійських і мінометних гармат отримали близько 10 населених пунктів, включаючи Донецьку область.

Авдіївський напрямок

Наші війська відбили вісім атак поблизу Авдіївки, а також шість атак біля Первомайського та Невельського в Донецькій області. Ворог намагався прорватися через нашу оборону, підтримуючи це авіацією. Зарядження з артилерійських і мінометних гармат отримали близько 15 населених пунктів, включаючи Донецьку область.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога в Новомихайлівці в Донецькій області. Окупанти шість разів намагалися поліпшити своє тактичне положення, але безуспішно. Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка та Костянтинівка зазнали обстрілу з артилерії та мінометів.

Шахтарський напрямок

Ворог не проводить наступальних дій. Зарядження з артилерійських і мінометних гармат отримали близько 10 населених пунктів, включаючи Донецьку область.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили чотири атаки противника поблизу Приютного та Роботиного в Запорізькій області. Зарядження з артилерійських і мінометних гармат отримали близько 20 населених пунктів, включаючи Запорізьку область.

Херсонський напрямок

Херсонська область та Очаків Миколаївської області зазнали обстрілу з артилерії. Були здійснені авіаційні удари в Кринках, Бериславі, Новобериславі, Шляховому та Червоному Маяку Херсонської області. Противник не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи з плацдарму наліво від Дніпра. Протягом доби було зроблено три неуспішні спроби штурму позицій наших військ.

Протягом дня було здійснено удари по 14 зосередженнях ворожих військ та одному зенітно-ракетному комплексу. Також була знищена одна керована авіаційна ракета Х-59. Нагадаємо, Європейський Союз забезпечив Україну лише половиною обіцяних боєприпасів.