Суд у Польщі засудив 11 громадян України за допомогу Росії

У Польщі засудили 11 громадян України та трьох росіян і білорусів за шпигунство на користь Росії

У Польщі 11 громадян України та трох росіян і білорусів були засуджені за шпигунство на користь Росії. Багато з них - молоді чоловіки з різних регіонів України.

Деякі з підсудних клопотали про винесення обвинувального вироку без судового розгляду

Вони були звинувачені у шпигунстві і створенні злочинної групи. Зловмисникам були призначені різні терміни позбавлення волі та штрафи, а також конфіскація отриманої винагороди. Неповнолітньому випав участь бути направленим до виховного центру і продовжувати навчання.

Всього 12 українців, троє білорусів та росіянин були втягнуті у це розслідування. 16 осіб було затримано в цій справі.

Покарання ще не є остаточним, але можливість його оскарження обмежені через добровільне виконання вироку.

Окружний суд Гданська раніше засудив ще одного громадянина України за шпигунство на користь Росії. Йому було призначено один рік позбавлення волі.

Зазначається, що шпигуни проводили розвідку військових об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури і відстежували перевезення транспортних засобів з військовою та гуманітарною допомогою для України. Вони також готувалися до диверсій на залізницях.

Цитата: "Ми маємо справу з таким сучасним, можливо, досі невідомим способом ведення, або фактично організації, шпигунської мережі на території країни. Я переконаний, що це досить незвично, щось нове не тільки на території Польщі, але й усього ЄС" - сказав прокурор Пьотр Лопатинський.