Теплова генерація залишається вразливою навіть після відновлень та ремонтів, – «Гарантований покупець»

В результаті значних руйнувань енергетичних об'єктів через енергетичний терор з боку Росії, теплова генерація залишається вразливою, навіть після відновлень та ремонтів.

Про це повідомив виконуючий обов'язки директора державного підприємства "Гарантований покупець" Артем Некрасов.

Він пояснив, що в березні цього року українська енергетична система вийшла з опалювального сезону в дуже складному стані. Було пошкоджено понад 50% генераційних потужностей та мереж.

Некрасов додав, що під керівництвом Міністерства енергетики була проведена наймасштабніша ремонтна кампанія в історії України. Це дозволило додати до енергетичної системи 1,9 ГВт потужностей.

"Що ж стосується теплової генерації, то, як ви знаєте, вона зазнала великих пошкоджень, знищено або пошкоджено понад половину потужностей. І, звичайно ж, навіть після часткового відновлення та ремонтів вона лишається вразливою", - підкреслив керівник "Гарантованого покупця".

У той же час він наголосив, що енергетики роблять все можливе, щоб це не вплинуло на стабільність енергопостачання в цьому сезоні.

Раніше американське видання The New York Times повідомило, що в результаті енергетичного терору генеруюча потужність України зменшилась вдвічі, тому українські електростанції зможуть виробити лише третину від попередньої кількості електроенергії взимку.