The Telegraph розкрило, як російські солдати допомагають ЗСУ у війні РФ проти України

Російські солдати допомагають ЗСУ у війні
Російські солдати допомагають ЗСУ у війні

Україна має значну кількість агентів серед військовослужбовців російської армії, які виконують різні завдання, включаючи диверсійні операції. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

В статті цитується російський солдат-строковик, який заявив, що співпрацює з українським опором. Він розповів про свою диверсійну діяльність, зокрема, про підпал окопу свого підрозділу, що спричинив пожежу і опіки у багатьох солдатів. Росіянин наголосив, що виконав свою роботу добре та намагатиметься продовжувати боротися проти режиму Путіна.

Рух опору "Атеш" співпрацює з українською розвідкою та використовує російських солдатів на передовій для отримання інформації про військові дії російської армії. Вони надають інформацію про пересування військ, постачання зброї та боєприпасів, місцезнаходження командирів та командних пунктів, а також про системи ППО та розклад польотів. Учасники руху також завдають шкоду обладнанню та зброї, влаштовують диверсії та підпалюють свої позиції.

The Telegraph також згадує інших агентів "Атеш". Російський солдат, який працює на російській авіабазі, стежить за переміщенням літаків та постачанням зброї. Інший агент контролює прибуття та відбуття суден з порту Кавказ, через який проходить постачання палива до Криму. Результатом роботи цих агентів стали знищення штабу Чорноморського флоту та потоплення поромної переправи та нафтобази в порту Кавказ, що спричинило паливний дефіцит на півострові.

Читайте також