The Washington Post назвала найгострішу проблему в ЗСУ

Українські військові розповіли про проблему нестачі піхоти на фронті

У Збройних силах України серйозно не вистачає піхоти, що призводить до зниження бойового потенціалу на передовій. Декілька солдатів і командирів розповіли The Washington Post про гостру проблему, яку вони стикаються на фронті.

Один з командирів батальйону механізованої бригади, яка приймає участь у бойових діях на сході України, заявив, що в їхньому підрозділі залишилось менше 40 піхотинців, тоді як повний батальйон має налічувати понад 200 бійців.

Повідомлення про нестачу військових з'явилися після того, як президент Володимир Зеленський змінив головнокомандувача ЗСУ, і новий глава Сухопутних військ України побачив проблему в недостатній кількості військовослужбовців.

За словами генерала Валерія Залужного, Україна потребує майже 500 000 нових військових. Президент Зеленський зазначив, що він чекає на обґрунтування такої необхідності та висловив занепокоєння щодо фінансування цього процесу.

Командири батальйонів підтвердили, що підрозділи в схожій ситуації виконують бойові завдання. Деякі з них повідомили, що усього 35% рот у їхніх підрозділах укомплектовані новобранцями.

Крім того, новобранці, які прибули до батальйону протягом останніх п'яти місяців, часто мають погану підготовку, але їх все одно відправляють на передову, враховуючи нестачу особового складу.

Український парламент вже розглядає законопроект про мобілізацію, який знизить мінімальний призовний вік з 27 до 25 років. Однак, як і солдати, депутати визнають, що громадськість поки не розуміє необхідність відправляти більше людей на фронт.

Не тільки нестача піхоти є проблемою, але й нестача боєприпасів та зброї. Командири підрозділів стверджують, що отримують дуже обмежену кількість боєприпасів, що ускладнює їхню роботу на фронті.